Sageata

Înapoi la articole

Anul 2017 se anunţă unul foarte bun pentru imobiliare

aprilie 4, 2017

Piaţa din România continuă trendul ascendent pe fondul creşterii eonomice şi a unor măsuri de stimulare.

Cu toate că atât dezvoltatorii cât şi cumpărătorii au fost puşi în situaţia de a lua rapid, sub presiune, decizii importante, piaţa imobiliară a resimţit pozitiv investiţiile realizate în anul trecut, iar pentru 2017 se conturează o creştere sustenabilă.

Conform unui raport realizat de compania de consultanţă imobiliară, Jones Lang LaSalle, citat de Curierul Naţional, investiţiile din România au crescut anul trecut cu 35%, iar pentru 2017 estimările sunt foarte pozitive, piaţa imobiliară din ţara noastră fiind încă mult sub potenţial nu numai faţă de vestul Europei dar chiar şi faţă de Polonia şi Cehia. Aceasta, spun reprezentanţii companiei de consultanţă, va duce la o creştere a preţurilor.

Relaxarea condiţiilor de creditare, începută de bănci încă de la finalul lui 2016, este o altă măsură care aduce consolidare şi creştere deoarece sunt mai mulţi cei care îşi vor putea cumpăra un apartament. Conform finzoom.ro, odată cu intrarea în vigoare a legii dării în plată, avansurile solicitate la creditele ipotecare au crescut chiar şi la 40%. Pe parcursul anului însă, băncile au redus avansul, iar în prezent sunt cel puţin 6 bănci care acordă credit ipotecar cu un avans al cumpărătorului de numai 15%.

O altă măsură menită a stimula piaţa imobiliară rezidenţială este cea a eliminării TVA la vânzarea apartamentelor. “Această măsură va accentua creşterea pieţei imobiliare şi acest lucru se va resimţi din plin şi în Arad. Aici, mai mult decât în alte oraşe, clienţii au fost obişnuiţi în ultimii ani cu produse low cost, construite să fie ieftine. Acum oamenii vor cu adevărat calitate şi confort, observăm asta la clienţii noştri din Arad Plaza, proiectul nostru fanion. Sunt foarte conştienţi că proiectul e construit la un nivel calitativ superior, cum nu s-a mai făcut în Arad, că oferta este foarte limitată iar preţurile sunt la nivelul unui proiect obişnuit într-un cartier dintr-un oras similar, cum ar fi Brasov sau Oradea, deci cumpără mai mult cu mai puţin.” spune Valentin Morar, CEO Wallberg Properties.

Compania arădeană Wallberg Properties a lansat anul trecut trei proiecte cu totul deosebite: Sunnyville Braşov, Bourgeois Residence Arad şi Arad Plaza.

Arad Plaza oferă oportunitatea unică de a locui ultracentral, într-o locuinţă ultramodernă, de a fi conectat la pulsul vieţii urbane a oraşului. Locaţia, conceptul arhitectural şi de locuire, spaţiile ample, finisajele de top dar şi preţurile competitive, mai ales din punct de vedere investiţional, au avut un impact puternic asupra potenţialilor clienţi. Cei de la Wallberg au înţeles perfect nevoile pieţei arădene şi standardele avute în vedere de un public rafinat, bine educat în materie de investiţii imobiliare.

Alături de locaţiile excelente şi de conceptele deosebite, croite pe dorinţele potenţialilor clienţi, pentru a-şi asigura succesul, Wallberg Properties asigură o calitate ridicată a construcţiei. Zidurile exterioare de aproape jumătate de metru, zidurile duble dintre apartamente, tâmplăria cu profile germane tripan şi sticlă de 4,8 centimetri grosime, hidroizolaţiile garantate 20 de ani, sunt câteva repere clare care asigură clientul că deţine un apartament executat fără compromisuri.

avatart

posted by Iuga Cristi